Vid Visjön i Oviksfjällen

lördag 24 april 2010

Glöm aldrig Tjernobyl!




På måndag är det den 26 april. För 24 år sedan trodde vi som lyssnade på nyheterna att en härdsmälta hade hänt i Forsmark, då det kom rapporter därifrån om radioaktiva nedfall. Forsmark utrymdes, ingenting hände.

onsdag 21 april 2010

I stället för Facebook ..

Idag ville jag sprida info på Facebook och gick in på gruppen "För ett kärnkraftsfritt Åland", men jag får ett felmeddelande "det har blivit något fel".

En kärnkraftsfri värld, nu gäller det att hålla emot och samarbeta över alla länders gränser. I Tyskland skall en demo ordnas med en människokedja mellan 2 av Vattenfalls tyska misslyckanden. Krümmel vid Elbe öster om Hamburg till Brunsbüttel vid Elbes mynning. Varje meter räknas!

Vad tycker alla båtägare i området runt Åland om att vistas i världens mest radioaktiva hav? Som det verkar idag, så blir det bara värre om regeringen får ja på sin vansinniga proposition om nya reaktorer och att ta bort lagen om avveckling.

tisdag 20 april 2010

Alliansfrihet framför allt!

Alliansfrihet önskas! Med anledning av Nato-övningen i Norrland. Vi måste försvara vår alliansfrihet! Nu i dubbel bemärkelse. Valet i september ligger för sent för att stoppa Nato-övningen! Hur gör vi då? Den andra alliansen stoppar vi den 19 september om inte redan i juni. Aha!
Om inte regeringens motion beträffande kärnkraftens framtid går igenom, då faller ju regeringen och vi får stopp på Nato-övningen också. Så får det bli!

Vulkan eller härdsmälta?

Vi kan inte välja bort vulkanutbrott, men det går utmärkt att välja bort kärnkraft, så låt oss göra det!
Vi är inte med i Nato, så låt inte amerikanska flygplan fälla bomber i Norrland.
USA använder utarmat uran i vapen, de ska inte få förgifta renbetena med sådant.
Här finns en bra insändare av Rune Lanestrand.

torsdag 15 april 2010

SVT handlar om bröllop, auditions och schlagertävlingar

Hallå publice service SVT, när ska ni komma med något vettigt i kärnkraftsfrågan, att beställa opinionundersökningar löser inga problem för oss som ska rösta i höst!

Sanning om kärnkraften

Veckans Affärer hade ett utmärkt reportage om svensk kärnkraft, det bästa jag sett.
Kolla här!

onsdag 14 april 2010

SSM - vår tröst i bruset?

Dagens LT och gårdagens DN har en kort notis med rubriken "Strålning från lampor skadlig". .

lördag 10 april 2010

Får personal vid kärnkraftverk tas ut i strejk?

Läste i gårdagens tidning (LT) att Elektrikerförbundet varslar om att ta ut de tre godsmottagningarna vid kärnkraftverket i Oskarshamn i strejk och tvingar därmed OKG att stoppa reaktorerna om leverans av nödvändiga reservdelar inte kan tas emot.

Om mig

Mitt foto
Civilingenjör CTH M68. Nästan 25 år arbetade jag vid Volvo PV. M 68 står för Maskinteknik och examensår (29 februari) maskinteknik, där ingår studier av hållfasthetslära, korrosion, ångturbiner, ånggeneratorer, förbränningsmotorer, konstruktionsmaterial, även polymera. Mina specialämnen blev textila, material, konfektion, spinning, tygframställningsmaskiner (väv, trikå, flor, nålfilt). Nu har jag börjat gräva lite i vad som händer i riksdagshuset, det hade jag inte tid till när jag jobbade. Då förlitade jag mig på att politiker tänkte avskaffa kärnkraft, skatteväxla, utnyttja rationalisering till att minska tiden för lönearbete. Vi blev lovade 1980 att kärnkraften skulle fasas ut till 2010. Tänk vad många med mig som gick på den "visionen". Nu må arbetet vändas för att rädda vår livsmiljö och skippa konkurrens, köp, slit och släng!

Bloggintresserade