Vid Visjön i Oviksfjällen

lördag 22 januari 2011

Hoppet blev kvar i Pandoras ask

Dagens LT innehöll en annonsbilaga från Jämtkraft. Jämtkraft uppmuntrar markägare att bygga små kraftverk och ansluta till Jämtkrafts nät. Åre kommun har hittat på att privata verk behöver tillsyn för 6000 kr varje år, det beslutet må ju ändras, i Åre kommun finns en, som kommer att riva sitt om de ksa kräva sådan avgift. Så på med locket i asken, Åre!

E-ons annonser blev förra året anmälda till KO, men i dagens tidning visas en revolutionerande ändring av policyn. Annonsen uppmanar till besparing! Aldrig förr har jag sett en annons där en producent uppmanar till besparing! Locket är på!

Då kan de snart stänga O1:an.

torsdag 20 januari 2011

Spara och Slösa

Gårdagens sändning i Rapport på SVT1 innehöll en deprimerande utveckling i A-Ekonomi.
Ekonomin i Kina och Tyskland ökar. Detta betyder inte att slöseriet minskar, vilket skulle varit positivt. Tyskarna har börjat konsumera mer! I Kina är det brist på arbetare! Upp- och nerpåvända världen!
A-ekonomi borde upplysa oss om vad som görs för hushållningen med jordens minskande resurser (det skulle ju inte ta lång tid, tid finns det gått om, pauserna kan man korta ner till att visa en skylt med resten av dagens tablå för alla kanaler). Vi behöver inte få propaganda för krig varenda dag med slutkläm, man gör det för sakens skull och får det att låta rättfärdigt. Vi behöver inte veta vad vi ska se, medan vi väntar på programmet vi vill se.
Detta är ett eko från värsta tillväxtens dagar när inflationen var hög och det var lönsamt att låna pengar. Tillväxt av ekonomin, dvs slöseriet måste avta, inte öka.

När jag gick i folkskolan fick vi (Kamratposten skrev jag först) Lyckoslanten. I den fanns en serie som hette Spara och Slösa,

tisdag 18 januari 2011

Cryptosporidium ger associationer till en urangruvas miljöförstörelse

Storsjöns vatten har infekterats med svårbekämpad parasit. En sort, som jag aldrig hade hört talas om förut. Läste att Storsjöns vatten berör ca 50 000 personer! Det blir många flyttlass. Jag har länge förundrats över hur uranbrytningsintresserade tror att jobb i en gruva vid Södra Storsjöbygdens stränder skulle vara bra för bygden,

fredag 14 januari 2011

Vädret skapar jobb och förtret!

Vädret skapar jobb, snöröjningen räcker inte till, varken för väg eller järnväg, gator och tak. Varför finns det inte beredskapsarbeten?

tisdag 11 januari 2011

Kärnkraftsverken i Sverige sämst i världen!

Det är en nyhet med sprängstoff, eller hur? Vi som bäst på allting! Nu visar det sig att uppgraderingarna leder till problem som gör att det blir ökat antal snabbstopp.
Sämst går det för O1, tycks det. OKG t o m överväger att stänga den, efter 40 års drift. Det skulle ju verkligen vara att ta ansvar för misslyckade satsningar.
När vi fått veta att det saknas ritningar och anteckningar om ändringar genom den tid reaktorerna varit igång, då må alla känna kalla kårar utefter ryggraden, inte bara på de besvärliga miljökämparna, som sover dåligt hela tiden. Det handlar om risken för en stor olycka, inte om utan när och var den inträffar.

Miljöförstörelsen fortsätter, A-ekonomi upprepar samma nyheter, år ut och år in,

Om mig

Mitt foto
Civilingenjör CTH M68. Nästan 25 år arbetade jag vid Volvo PV. M 68 står för Maskinteknik och examensår (29 februari) maskinteknik, där ingår studier av hållfasthetslära, korrosion, ångturbiner, ånggeneratorer, förbränningsmotorer, konstruktionsmaterial, även polymera. Mina specialämnen blev textila, material, konfektion, spinning, tygframställningsmaskiner (väv, trikå, flor, nålfilt). Nu har jag börjat gräva lite i vad som händer i riksdagshuset, det hade jag inte tid till när jag jobbade. Då förlitade jag mig på att politiker tänkte avskaffa kärnkraft, skatteväxla, utnyttja rationalisering till att minska tiden för lönearbete. Vi blev lovade 1980 att kärnkraften skulle fasas ut till 2010. Tänk vad många med mig som gick på den "visionen". Nu må arbetet vändas för att rädda vår livsmiljö och skippa konkurrens, köp, slit och släng!

Bloggintresserade