Vid Visjön i Oviksfjällen

tisdag 20 december 2011

Nyheter från Japan - sanningen måste få komma fram!

Tomas Kåberger, f d generaldirektör på energimyndigheten rapporterar från Japan, dit han flyttat för att bistå med hjälp till att erhålla energi på hållbart sätt.
Radioaktiva föroreningar på gatorna och i maten i Tokyo kan mätas. Men man vet inte - och kan inte mäta - hur mycket plutonium och andra alfastrålande ämnen man äter. Läs Tomas Kåbergers krönika från magasinet Miljöaktuellt nr9 här.

En artikel från USA meddelar att man uppskattar att 14000 personer i USA har dött till följd av nedfall från Fukushima Daiichi. Läs här.

USA har över 308 miljoner invånare, i Japan bor nästan 128 miljoner, vad kan man förvänta sig sker där?

Om mig

Mitt foto
Civilingenjör CTH M68. Nästan 25 år arbetade jag vid Volvo PV. M 68 står för Maskinteknik och examensår (29 februari) maskinteknik, där ingår studier av hållfasthetslära, korrosion, ångturbiner, ånggeneratorer, förbränningsmotorer, konstruktionsmaterial, även polymera. Mina specialämnen blev textila, material, konfektion, spinning, tygframställningsmaskiner (väv, trikå, flor, nålfilt). Nu har jag börjat gräva lite i vad som händer i riksdagshuset, det hade jag inte tid till när jag jobbade. Då förlitade jag mig på att politiker tänkte avskaffa kärnkraft, skatteväxla, utnyttja rationalisering till att minska tiden för lönearbete. Vi blev lovade 1980 att kärnkraften skulle fasas ut till 2010. Tänk vad många med mig som gick på den "visionen". Nu må arbetet vändas för att rädda vår livsmiljö och skippa konkurrens, köp, slit och släng!

Bloggintresserade