Vid Visjön i Oviksfjällen

tisdag 16 oktober 2012

Vad ville Greenpeace?

Greenpeace ordnade aktioner i Forsmark och Ringhals. Naturligtvis var det intrång på ett företagens mark, men var det kriminellt? Varför är det kriminellt att varna för sådant som är farligt? Greenpeace är bra på att väcka uppmärksamhet och här visar de hur lätt det är att ta sig in där ingen får utomstående får vara. Greenpeace varnar och bevisar, samhället borde väl belöna det!

Vi borde ha lagar som belönar insatser för att rädda oss från miljöförstörelse.
Svenska folket verkar tro att våra kärnkraftverk är säkra. Greenpeace bidrog till att förstärka testet, benämnt stresstest. Avsikten var alls inte att förstöra kraftverket, snarare att få "röstboskapen" att börja tänka själva.


30 aktivister från Greenpeace bröt sig in på Forsmarks kärnkraftverk.


Aktivister i Forsmark ställs inför rätta


(Aftonbladet 12 oktober 2012)

Kärnkraft är extremt miljöfarlig  verksamhet. Idag är det känt att alla led i kärnkraftskedjan leder till att människan hamnar på röda listan, dvs är utrotningshotad. Kanske kan avveckling av alla reaktorer (drygt  400 st) rädda både livet och klimatet, förutsatt att det görs innan nästa härdsmälta.

Japan behöver alla insatser för att städa efter olyckan i Fukushima, det är orimligt att olyckan får pågå ohejdad i 20-30 år. Ukraina behöver hjälp med ny sarkofag till Tjenobyl, den gamla har har spruckit och det för längesedan..
Det tar ju 20-30 år att kyla ner en bränslestav, det tar säkert mycket längre tid att kyla ner härdsmältor.
Att delar av provinsen Fukushima någonsin blir beboelig, det är osannolikt. Men tydligen vill folk bo där och det är väl OK, om de går med på att vara "försökskaniner"

Har media glömt att informera allmänheten världen över att även en bränslepool ligger illa till i ett aktivt jordbävningsområde? Tepco behöver 10 år för att flytta bränslet till en säkrare plats. (Säker finns ju inte.)

Idag annonserar Landstinget: Alla över 65 bör låta vaccinera sig mot influensa! Jag gick på det en gång., jag har aldrig drabbats av influensorna, som stadigt återkommit. Så ingen vaccination för min del.
Skrämselpropaganda för att sponsra läkemedelsindustrin? När ska Landstinget stoppa kärnkraften, som bidrar till diverse sjukdomar, inte bara cancer. Fast det är väl utanför Landstingens ansvarsområde.
Nu undrar jag hur virus kan ändra egenskaper hela tiden, mutationer? Vad kan orsaka mutationer? Joniserande strålning, typ radioaktiv kan ju det. Tyvärr är ju inte alla mutationer önskvärda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

Mitt foto
Civilingenjör CTH M68. Nästan 25 år arbetade jag vid Volvo PV. M 68 står för Maskinteknik och examensår (29 februari) maskinteknik, där ingår studier av hållfasthetslära, korrosion, ångturbiner, ånggeneratorer, förbränningsmotorer, konstruktionsmaterial, även polymera. Mina specialämnen blev textila, material, konfektion, spinning, tygframställningsmaskiner (väv, trikå, flor, nålfilt). Nu har jag börjat gräva lite i vad som händer i riksdagshuset, det hade jag inte tid till när jag jobbade. Då förlitade jag mig på att politiker tänkte avskaffa kärnkraft, skatteväxla, utnyttja rationalisering till att minska tiden för lönearbete. Vi blev lovade 1980 att kärnkraften skulle fasas ut till 2010. Tänk vad många med mig som gick på den "visionen". Nu må arbetet vändas för att rädda vår livsmiljö och skippa konkurrens, köp, slit och släng!

Bloggintresserade