Vid Visjön i Oviksfjällen

fredag 30 mars 2012

Fira påsk med SVTPlay och Japans början till avveckling av kärnkraft.Dokumentärfilmer om tsunamin och strålningen sändes i SVT2 i 4 avsnitt 5, 6, 7, och 8 mars kl 18. Missa inte att se dem på datorn, de försvinner 5,6,7 och 8 april.
Söndagen 11 mars sändes ytterligare en film, den handlar om fester med anledning av vårens ankomst.

Alla dokumentärer om det nya klimatet och om dålig energiteknik (kärnkraft alltså) kunde visas på tid som nästan ingen missar, dvs 19.30 i SVT1.

Nyheterna som de presenteras i Rapport kan vänta, de är inte lika viktiga som de klimatförändringar som sker och kärnkraften som riskerar att utrota oss och allt annat liv på klotet.
Kärnkraft kan definitivt inte rädda klimatet, den som hävdar det tittar inte på helheten.
Sverige får inte vara ankdamm för omvårdnad av myterna om kärnkraft som ren, billig och säker och därtill ofarlig teknik. Vardagsutsläppen som tillåts enligt regelverk som vägra väga in forskningsresultat i gränssättningen. Om det nu finns någon som finansierar forskning om så otrevliga saker.Det finns ingen lönsamhet för läkemedelsindustrin, men sjukvården borde ju vara en lämplig datasamlare.
Cancerfonden borde bistå med pengar till sådan forskning. Kanske gör den det.
Citat från cancerfondens hemsida efter en snabbtitt:
Antalet personer som drabbas av någon form av cancer har ökat konstant de senaste två decennierna.
Den viktigaste förklaringen är att befolkningen blir äldre och att screeningprogram och förbättrade diagnosmetoder fångar upp fler fall.
Den förklaringen tror jag inte på, vi som ligger över 70-strecket har inte utsatts för samma stråldoser och miljögifter som barn, därför lever vi längre, det tror jag.
De som fått sina stråldoser som barn fr o m 60 talet kommer troligen att dö tidigare än de som föddes på 30-talet. Barn är ju mycket känsligare för strålning än vuxna, den vi inte känner, den radioaktiva i synnerhet.
När jag var ung bodde världens äldsta i länder som åt yogurt, dvs öster om den järnridån, men den fanns ju inte då. Så inte tror jag på att riksdagen kommer att höja pensionsåldern till 70, fast om normalarbetstid går ner till 20 timmars, då kan man jobba hur länge som helst. Flexibel pensionsförsäkring, de som jobbar sig till ohälsa må ju få bli pensionärer.

Ska vi rädda vår planets beboelighet, så må det till radikala förändringar från industri (tärande på naturresurser) till närande. tid är inte pengar, man kan inte äta varken tid eller pengar. Med med egen tid kan man fostra sina barn själv och lära dem samarbete, odla mat mm.
Drömma må man ju få göra. De flesta däggdjur tar hand om sina ungar tills de klarar sig själva! till och med en del fiskar gör det och nästan alla fåglar.

Nu kom jag att tänka på pingvinpappor som ruvar ägget honorna presterat.

Vård av avkomman är grundläggande drift, den har vi förträngt. Vi jobbar hellre än tar hand om vår barn, vi förverkligar oss själva. Ordet är fritt, ändå friare är tanken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

Mitt foto
Civilingenjör CTH M68. Nästan 25 år arbetade jag vid Volvo PV. M 68 står för Maskinteknik och examensår (29 februari) maskinteknik, där ingår studier av hållfasthetslära, korrosion, ångturbiner, ånggeneratorer, förbränningsmotorer, konstruktionsmaterial, även polymera. Mina specialämnen blev textila, material, konfektion, spinning, tygframställningsmaskiner (väv, trikå, flor, nålfilt). Nu har jag börjat gräva lite i vad som händer i riksdagshuset, det hade jag inte tid till när jag jobbade. Då förlitade jag mig på att politiker tänkte avskaffa kärnkraft, skatteväxla, utnyttja rationalisering till att minska tiden för lönearbete. Vi blev lovade 1980 att kärnkraften skulle fasas ut till 2010. Tänk vad många med mig som gick på den "visionen". Nu må arbetet vändas för att rädda vår livsmiljö och skippa konkurrens, köp, slit och släng!

Bloggintresserade