Vid Visjön i Oviksfjällen

måndag 9 juli 2012

Almedalens talare

Under hemresa med bil från besök i Järvsö söndag kväll lyssnade jag på Karlavagnen. Där spelades upp en del av talet som Göran Hägglund höll, veckans siste talare. Han var veckans roligaste talare fick jag veta. Eftersom politiker inte vågar tala om hur de vill medverka till att rädda klimatet och livet på vår planet, så har jag inte så stort intresse av att lyssna på dem. Hägglund talade om Stefan Löfvéns tystnad. Men det hördes inte ett ljud om vad han själv ville göra i politiken. I studion deltog Lars Ohly och Cecilia Stegö Chilò. De hade inget att säga om talets brist på innehåll av politisk natur.
Är Almedalen ett jippo? Man bör väl lyssna på alla förstås.
Jonas finns här. Stefan Löfvéns tal här. Åsa Romsons tal här. Annie Lööfs tal här. Jan Björklunds tal här. Fredrik Reinfeldts tal här. Göran Hägglunds tal här. Jimmie Åkessons tal här. Här finns nu alla att lyssna på.

5 kommentarer:

 1. Kan svenska politiker påverka jordens klimat? Vilka superkrafter dom måste ha!

  SvaraRadera
 2. Om man inte oroar sig för klimatet, så kan man göra som Japan - ersätta kärnkraft med ökad import av kol och olja.

  SvaraRadera
 3. Svar till Anonym 1: Alla kan påverka, särskilt om man gör något som ger effekt. All kärnkraft behöver inte ersättas med ny energikälla, inte förrän solen slocknar. Att vara ett gott föredöme är inte fel.
  Svar till Anonym 2: Nu gäller det väl ändå att rädda livet först och främst, kärnkraft löser inte klimatproblemet, kärnkraft är en del av problemet. Solen har energi så det räcker, det gäller att komma med bättre lösningar, sådana som inte är livsfarliga för allt liv på planeten. Det finns ingen planet B.

  SvaraRadera

Om mig

Mitt foto
Civilingenjör CTH M68. Nästan 25 år arbetade jag vid Volvo PV. M 68 står för Maskinteknik och examensår (29 februari) maskinteknik, där ingår studier av hållfasthetslära, korrosion, ångturbiner, ånggeneratorer, förbränningsmotorer, konstruktionsmaterial, även polymera. Mina specialämnen blev textila, material, konfektion, spinning, tygframställningsmaskiner (väv, trikå, flor, nålfilt). Nu har jag börjat gräva lite i vad som händer i riksdagshuset, det hade jag inte tid till när jag jobbade. Då förlitade jag mig på att politiker tänkte avskaffa kärnkraft, skatteväxla, utnyttja rationalisering till att minska tiden för lönearbete. Vi blev lovade 1980 att kärnkraften skulle fasas ut till 2010. Tänk vad många med mig som gick på den "visionen". Nu må arbetet vändas för att rädda vår livsmiljö och skippa konkurrens, köp, slit och släng!

Bloggintresserade