Vid Visjön i Oviksfjällen

onsdag 18 juli 2012

Jakob von Uexkull - visionär”Hur mycket en människa än äger så hjälper det inte om jorden kollapsar”, säger Jakob von Uexkull, grundare av Alternativa Nobelpriset, som arbetar för en hållbar utveckling.

Det priset borde ersätta det så kallade ekonomipriset som inte fanns med i Nobels stiftelse, Det är Riksbankens pris till Nobels minne. Vi förs bakom ljuset ibland! Pengar ger otrolig makt över vad vi får veta och inte.

Jag hittade en intervju gjord av Tomas Lerner från 2009, publicerad i DN.
Länk här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

Mitt foto
Civilingenjör CTH M68. Nästan 25 år arbetade jag vid Volvo PV. M 68 står för Maskinteknik och examensår (29 februari) maskinteknik, där ingår studier av hållfasthetslära, korrosion, ångturbiner, ånggeneratorer, förbränningsmotorer, konstruktionsmaterial, även polymera. Mina specialämnen blev textila, material, konfektion, spinning, tygframställningsmaskiner (väv, trikå, flor, nålfilt). Nu har jag börjat gräva lite i vad som händer i riksdagshuset, det hade jag inte tid till när jag jobbade. Då förlitade jag mig på att politiker tänkte avskaffa kärnkraft, skatteväxla, utnyttja rationalisering till att minska tiden för lönearbete. Vi blev lovade 1980 att kärnkraften skulle fasas ut till 2010. Tänk vad många med mig som gick på den "visionen". Nu må arbetet vändas för att rädda vår livsmiljö och skippa konkurrens, köp, slit och släng!

Bloggintresserade