Vid Visjön i Oviksfjällen

lördag 22 januari 2011

Hoppet blev kvar i Pandoras ask

Dagens LT innehöll en annonsbilaga från Jämtkraft. Jämtkraft uppmuntrar markägare att bygga små kraftverk och ansluta till Jämtkrafts nät. Åre kommun har hittat på att privata verk behöver tillsyn för 6000 kr varje år, det beslutet må ju ändras, i Åre kommun finns en, som kommer att riva sitt om de ksa kräva sådan avgift. Så på med locket i asken, Åre!

E-ons annonser blev förra året anmälda till KO, men i dagens tidning visas en revolutionerande ändring av policyn. Annonsen uppmanar till besparing! Aldrig förr har jag sett en annons där en producent uppmanar till besparing! Locket är på!

Då kan de snart stänga O1:an.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

Mitt foto
Civilingenjör CTH M68. Nästan 25 år arbetade jag vid Volvo PV. M 68 står för Maskinteknik och examensår (29 februari) maskinteknik, där ingår studier av hållfasthetslära, korrosion, ångturbiner, ånggeneratorer, förbränningsmotorer, konstruktionsmaterial, även polymera. Mina specialämnen blev textila, material, konfektion, spinning, tygframställningsmaskiner (väv, trikå, flor, nålfilt). Nu har jag börjat gräva lite i vad som händer i riksdagshuset, det hade jag inte tid till när jag jobbade. Då förlitade jag mig på att politiker tänkte avskaffa kärnkraft, skatteväxla, utnyttja rationalisering till att minska tiden för lönearbete. Vi blev lovade 1980 att kärnkraften skulle fasas ut till 2010. Tänk vad många med mig som gick på den "visionen". Nu må arbetet vändas för att rädda vår livsmiljö och skippa konkurrens, köp, slit och släng!

Bloggintresserade