Vid Visjön i Oviksfjällen

söndag 10 juli 2011

Ökad barnadödlighet i USA

Nu har jag haft för lång "semester" från uppföljning av Fukushima Daiichi.
Idag gick jag in på Ace Hoffmans blog.
Läs den. Nyheten är redan gammal, blogen skriven den 19 juni. Har någon hört/läst detta i svenska nyheter.

Lyssna på youtube.

48% ökning av dödlighet bland nyfödda barn i Philadelphia på grund av radioaktivt jod i dricksvatten. I hela USA en ökning med 29%.

Kärnkraft är verkligen global, dess avfall sprids runt hela klotet, åtminstone på norra halvan. Och så får vi veta att vi inte ska oroa oss.

3 kommentarer:

 1. Diana,
  Sherman & Mangano's articklar skulle jag akta mig att referera till. Kärnkraftsanhängare har redan plockat isär deras resonemang och det verkar som de faktiskt till och med medvetet har fuskat med statistiken för komma till deras slutsatser.

  Att hänvisa till S&M kommer bara sänka trovärdigheten i våra argument emot kärnkraften och dessa två bör därför undvikas till varje pris.

  MVH:
  Mattias D.

  SvaraRadera
 2. Sherman och Mangano bluffar... städerna i fråga hade en MINSKNING - en liten dipp - de fyra veckor innan olyckan som S&M redovisar. Det kallas "cherry picking". De har blivit grundligt sågade för att med falsk statistik skrämma upp människor

  SvaraRadera
 3. Märkligt nog har i Canada också märkts ökning av barnadödlighet i samband med radioaktivt jod i bröstmjölk. 29%. Det handlade ju inte om speciellt många barn totalt, men ökningen tycktes ju vara signifikant.
  Om inte det radioaktiva jodet kom från Fukushima, varifrån kom det då?
  Jag har inte hört någon kritik mot detta scenario förut. Det är ju inte osannolikt precis. Skrämmande förstås. Då är det en farlig nyhet. Ja, vem ska man tro på?

  SvaraRadera

Om mig

Mitt foto
Civilingenjör CTH M68. Nästan 25 år arbetade jag vid Volvo PV. M 68 står för Maskinteknik och examensår (29 februari) maskinteknik, där ingår studier av hållfasthetslära, korrosion, ångturbiner, ånggeneratorer, förbränningsmotorer, konstruktionsmaterial, även polymera. Mina specialämnen blev textila, material, konfektion, spinning, tygframställningsmaskiner (väv, trikå, flor, nålfilt). Nu har jag börjat gräva lite i vad som händer i riksdagshuset, det hade jag inte tid till när jag jobbade. Då förlitade jag mig på att politiker tänkte avskaffa kärnkraft, skatteväxla, utnyttja rationalisering till att minska tiden för lönearbete. Vi blev lovade 1980 att kärnkraften skulle fasas ut till 2010. Tänk vad många med mig som gick på den "visionen". Nu må arbetet vändas för att rädda vår livsmiljö och skippa konkurrens, köp, slit och släng!

Bloggintresserade