Vid Visjön i Oviksfjällen

fredag 18 oktober 2013

Läget förvärras i Fukushima

Tyfonen Wipha drabbar även Japan. Höga värden från betastrålare, högre än någonsin i vatten utanför det förstörda kärnkraftverket Fukushima. En evig mardröm.
Varför bygger de inte en stor mur runt hela anläggningen så att inget vatten kan slippa ut? De må ju gå att anlägga värmeväxlare, så att kontaminerat vatten inte slipper ut. Det har gått mer än 2½ år nu.

Ny rapport idag finns här.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

Mitt foto
Civilingenjör CTH M68. Nästan 25 år arbetade jag vid Volvo PV. M 68 står för Maskinteknik och examensår (29 februari) maskinteknik, där ingår studier av hållfasthetslära, korrosion, ångturbiner, ånggeneratorer, förbränningsmotorer, konstruktionsmaterial, även polymera. Mina specialämnen blev textila, material, konfektion, spinning, tygframställningsmaskiner (väv, trikå, flor, nålfilt). Nu har jag börjat gräva lite i vad som händer i riksdagshuset, det hade jag inte tid till när jag jobbade. Då förlitade jag mig på att politiker tänkte avskaffa kärnkraft, skatteväxla, utnyttja rationalisering till att minska tiden för lönearbete. Vi blev lovade 1980 att kärnkraften skulle fasas ut till 2010. Tänk vad många med mig som gick på den "visionen". Nu må arbetet vändas för att rädda vår livsmiljö och skippa konkurrens, köp, slit och släng!

Bloggintresserade