Vid Visjön i Oviksfjällen

fredag 19 mars 2010

Uran238 - vapenuran - avfall - DU

När uran anrikas blir det avfall. Avfallet består av isotopen 238. Det används som pansarbrytande vapen och har använts i gulfkriget, Irak, Kosovo ...
Idag fick jag en vink om att missbildningar hos barn ökar i Fallujah (Irak) efter krigsoperationer genomförda av USA, UK m fl. Kampen "mot" massförstörelsevapen genomförs med massförstörelsevapen alltså.
Här är en länk till en artikel från Storbritannien.

Om mig

Mitt foto
Civilingenjör CTH M68. Nästan 25 år arbetade jag vid Volvo PV. M 68 står för Maskinteknik och examensår (29 februari) maskinteknik, där ingår studier av hållfasthetslära, korrosion, ångturbiner, ånggeneratorer, förbränningsmotorer, konstruktionsmaterial, även polymera. Mina specialämnen blev textila, material, konfektion, spinning, tygframställningsmaskiner (väv, trikå, flor, nålfilt). Nu har jag börjat gräva lite i vad som händer i riksdagshuset, det hade jag inte tid till när jag jobbade. Då förlitade jag mig på att politiker tänkte avskaffa kärnkraft, skatteväxla, utnyttja rationalisering till att minska tiden för lönearbete. Vi blev lovade 1980 att kärnkraften skulle fasas ut till 2010. Tänk vad många med mig som gick på den "visionen". Nu må arbetet vändas för att rädda vår livsmiljö och skippa konkurrens, köp, slit och släng!

Bloggintresserade