Vid Visjön i Oviksfjällen

lördag 4 juni 2011

Tyskland avvecklar kärnkraften på 10 år.


Rapport om försäkringskostnad:
En tysk utredning från försäkringsbolagen som nyligen gjorts av på uppdrag av det federala förbundet för förnyelsebar energi visar att en adekvat försäkringspremie vore 72 miljarder Euro per kraftverk och år. (Frankfurter Rundschau 12 maj)

TEPCO tyckte det var för dyrt med försäkringar sägs det. Nu får skattebetalarna i Japan stå för notan för TEPCO är bankrutt.

Kapitalförstöring, det är det jag hävdat, det är korkat att slänga goda pengar efter dåliga! Varför tvekar regeringen i Sverige?

Eftersom kärnkraft dessutom är miljöförstöring, borde ett land som anser sig värna om miljön och folkens hälsa förbjuda kärnkraft och i stället rädda världens barn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

Mitt foto
Civilingenjör CTH M68. Nästan 25 år arbetade jag vid Volvo PV. M 68 står för Maskinteknik och examensår (29 februari) maskinteknik, där ingår studier av hållfasthetslära, korrosion, ångturbiner, ånggeneratorer, förbränningsmotorer, konstruktionsmaterial, även polymera. Mina specialämnen blev textila, material, konfektion, spinning, tygframställningsmaskiner (väv, trikå, flor, nålfilt). Nu har jag börjat gräva lite i vad som händer i riksdagshuset, det hade jag inte tid till när jag jobbade. Då förlitade jag mig på att politiker tänkte avskaffa kärnkraft, skatteväxla, utnyttja rationalisering till att minska tiden för lönearbete. Vi blev lovade 1980 att kärnkraften skulle fasas ut till 2010. Tänk vad många med mig som gick på den "visionen". Nu må arbetet vändas för att rädda vår livsmiljö och skippa konkurrens, köp, slit och släng!

Bloggintresserade