Vid Visjön i Oviksfjällen

onsdag 30 november 2011

Nu tändas tusen juleljus

Nyhet på vattenfall.se från den 28 november från min födelsestad, Varberg.


Många varbergare (Varbergs-bor heter det) passade på i lördags att få hjälp med att laga sina trasiga adventsljusstakar i Ringhalstältet i Brunnsparken i Varberg.Ringhals elektriker Lennart, David och Bengt hade redan tidigt på morgonen kö framför "elbordet".

köper man kommuninnevånare (som ändå bor på behörigt avstånd från vardagsutsläppen) att gilla läget och förbruka mycket el, så att kärnkraftverken "behövs". Är inte detta mutor? Livsfarlig kärnkraft-maffia sponsrar överdriven el-förbrukning.

3 kommentarer:

 1. Man kan ju av bloggen få intrycket att Ringhals har hittat på att människor skall tända adventsljus för att höja elförbrukningen.
  Vad som inte nämns är att vi hade en energirådgivare på plats för att ge goda råd om hur man minskar sin elförbrukning. Och det kan man till och med göra genom att förse sin adventsstake med ledlampor, vilket vår rådgivare också visade på ett pedagogiskt sätt.
  Mvh
  Gösta Larsen
  Kommunikationschef Ringhals AB

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Förlåt sen reaktion från mig! Det stod i artikeln att folk fick hjälp att laga trasiga adventsstakar. Jag fann det naturligt att en storproducent av el gärna pushar för användning. Kärnkraft är ju beroende av stor och ständig el-förbrukning (dvs om reaktorerna fungerar). Lika naturligt är det ju att få befolkningen att gilla kärnkraft. Jag förmodar att många anställda bor i Varbergs stad, på behörigt avstånd från vardagsutsläppen. Mer och mer forskning kommer fram med bevis för att 10 km borde vara fritt från permanent boende, speciellt av barnfamiljer. Jag hoppas ju att ni som arbetar med kärnklyvning också inser farorna, även om ni inte får berätta det för utomstående, med hänvisning till företagssekretess.

   Radera

Om mig

Mitt foto
Civilingenjör CTH M68. Nästan 25 år arbetade jag vid Volvo PV. M 68 står för Maskinteknik och examensår (29 februari) maskinteknik, där ingår studier av hållfasthetslära, korrosion, ångturbiner, ånggeneratorer, förbränningsmotorer, konstruktionsmaterial, även polymera. Mina specialämnen blev textila, material, konfektion, spinning, tygframställningsmaskiner (väv, trikå, flor, nålfilt). Nu har jag börjat gräva lite i vad som händer i riksdagshuset, det hade jag inte tid till när jag jobbade. Då förlitade jag mig på att politiker tänkte avskaffa kärnkraft, skatteväxla, utnyttja rationalisering till att minska tiden för lönearbete. Vi blev lovade 1980 att kärnkraften skulle fasas ut till 2010. Tänk vad många med mig som gick på den "visionen". Nu må arbetet vändas för att rädda vår livsmiljö och skippa konkurrens, köp, slit och släng!

Bloggintresserade