Vid Visjön i Oviksfjällen

lördag 16 april 2011

Bristerna, tystnaden och myndigheten.

Vid journalisthögskolan har framtagits en rapport med ovanstående rubrik. Läs den!
Rapporten sätter fingret på en öm punkt i ett samhälle som ska föreställa demokratiskt och ärligt.Rapporten är utgiven våren 2010, då kärnkraften var säkrare än någonsin förut, vilket den alltid har varit, men säker kan den aldrig bli. Det största problemet med kärnkraft är kanske ändå inte olyckan, utan hellre från dagliga utsläpp till luft och vatten, användning av uran-238 i vapen och gruvavfallet.
Om all mat vi äter måste odlas och födas upp i växthus, vi själva bo i växthus. Det kan jag inte finna särskilt angenämt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

Mitt foto
Civilingenjör CTH M68. Nästan 25 år arbetade jag vid Volvo PV. M 68 står för Maskinteknik och examensår (29 februari) maskinteknik, där ingår studier av hållfasthetslära, korrosion, ångturbiner, ånggeneratorer, förbränningsmotorer, konstruktionsmaterial, även polymera. Mina specialämnen blev textila, material, konfektion, spinning, tygframställningsmaskiner (väv, trikå, flor, nålfilt). Nu har jag börjat gräva lite i vad som händer i riksdagshuset, det hade jag inte tid till när jag jobbade. Då förlitade jag mig på att politiker tänkte avskaffa kärnkraft, skatteväxla, utnyttja rationalisering till att minska tiden för lönearbete. Vi blev lovade 1980 att kärnkraften skulle fasas ut till 2010. Tänk vad många med mig som gick på den "visionen". Nu må arbetet vändas för att rädda vår livsmiljö och skippa konkurrens, köp, slit och släng!

Bloggintresserade