Vid Visjön i Oviksfjällen

måndag 18 april 2011

ICRP - sätter gränserna


About ICRP: The work of the International Commission on Radiological Protection (ICRP) helps to prevent cancer and other diseases and effects associated with exposure to ionising radiation, and to protect the environment.

Internationell kommission för skydd mot strålning. Ny bekantskap.

ICRP hjälper att hindra cancer och andra sjukdomar och effekter på grund av exponering för joniserande strålning, och att skydda miljön.

Detta att sätta gränser för strålning och ändå tillåta kärnkraft, det måste vara ett dilemma. Hur "vaccinerar" man sig, för att man kan få samvetsfrid?
En klart miljöfarlig verksamhet, som kommer att följa framtida generationer under helt oöverskådlig tid, både med strålning och miljöförstöring.

2 kommentarer:

  1. Jag undrar om dem sätter gränser på strålningar som finns med "x-ray full body scanners", DU (som UN droppar på befolkning i Libyan) och begränsning av radiologiska undersökningar på sjukhusen?

    AET

    P.S. I Påsk och ibland under sommar är jag i Jämtland, Skålen.

    SvaraRadera
  2. Kontakta mig, så kan vi försöka hitta svar på det du undrar över. Jag är hemma i påsk.

    SvaraRadera

Om mig

Mitt foto
Civilingenjör CTH M68. Nästan 25 år arbetade jag vid Volvo PV. M 68 står för Maskinteknik och examensår (29 februari) maskinteknik, där ingår studier av hållfasthetslära, korrosion, ångturbiner, ånggeneratorer, förbränningsmotorer, konstruktionsmaterial, även polymera. Mina specialämnen blev textila, material, konfektion, spinning, tygframställningsmaskiner (väv, trikå, flor, nålfilt). Nu har jag börjat gräva lite i vad som händer i riksdagshuset, det hade jag inte tid till när jag jobbade. Då förlitade jag mig på att politiker tänkte avskaffa kärnkraft, skatteväxla, utnyttja rationalisering till att minska tiden för lönearbete. Vi blev lovade 1980 att kärnkraften skulle fasas ut till 2010. Tänk vad många med mig som gick på den "visionen". Nu må arbetet vändas för att rädda vår livsmiljö och skippa konkurrens, köp, slit och släng!

Bloggintresserade