Vid Visjön i Oviksfjällen

onsdag 21 april 2010

I stället för Facebook ..

Idag ville jag sprida info på Facebook och gick in på gruppen "För ett kärnkraftsfritt Åland", men jag får ett felmeddelande "det har blivit något fel".

En kärnkraftsfri värld, nu gäller det att hålla emot och samarbeta över alla länders gränser. I Tyskland skall en demo ordnas med en människokedja mellan 2 av Vattenfalls tyska misslyckanden. Krümmel vid Elbe öster om Hamburg till Brunsbüttel vid Elbes mynning. Varje meter räknas!

Vad tycker alla båtägare i området runt Åland om att vistas i världens mest radioaktiva hav? Som det verkar idag, så blir det bara värre om regeringen får ja på sin vansinniga proposition om nya reaktorer och att ta bort lagen om avveckling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

Mitt foto
Civilingenjör CTH M68. Nästan 25 år arbetade jag vid Volvo PV. M 68 står för Maskinteknik och examensår (29 februari) maskinteknik, där ingår studier av hållfasthetslära, korrosion, ångturbiner, ånggeneratorer, förbränningsmotorer, konstruktionsmaterial, även polymera. Mina specialämnen blev textila, material, konfektion, spinning, tygframställningsmaskiner (väv, trikå, flor, nålfilt). Nu har jag börjat gräva lite i vad som händer i riksdagshuset, det hade jag inte tid till när jag jobbade. Då förlitade jag mig på att politiker tänkte avskaffa kärnkraft, skatteväxla, utnyttja rationalisering till att minska tiden för lönearbete. Vi blev lovade 1980 att kärnkraften skulle fasas ut till 2010. Tänk vad många med mig som gick på den "visionen". Nu må arbetet vändas för att rädda vår livsmiljö och skippa konkurrens, köp, slit och släng!

Bloggintresserade