Vid Visjön i Oviksfjällen

lördag 10 april 2010

Får personal vid kärnkraftverk tas ut i strejk?

Läste i gårdagens tidning (LT) att Elektrikerförbundet varslar om att ta ut de tre godsmottagningarna vid kärnkraftverket i Oskarshamn i strejk och tvingar därmed OKG att stoppa reaktorerna om leverans av nödvändiga reservdelar inte kan tas emot.

Det här tycks mig samhällsfarligt och borde ju vara förbjudet. Tänk om det händer något som kräver leverans av reservdelar för att förhindra en olycka!

Att elpriset stiger anses av notisen författare vara viktigare att nämna än vilken risk samhället utsätts för.
Det är dags att staten tar över elproduktionen och elnätet. Sedan kan vi avveckla kärnkraften och investera i förnyelsebar energi. Det blir säkert jättebesvärligt, men det är det värt!
Därmed kan också pris på elöverföring sättas så att alla betalar lika mycket oavsett var man bor. Landsbygden måste ju vara befolkad för att producera mat t ex.

Om mig

Mitt foto
Civilingenjör CTH M68. Nästan 25 år arbetade jag vid Volvo PV. M 68 står för Maskinteknik och examensår (29 februari) maskinteknik, där ingår studier av hållfasthetslära, korrosion, ångturbiner, ånggeneratorer, förbränningsmotorer, konstruktionsmaterial, även polymera. Mina specialämnen blev textila, material, konfektion, spinning, tygframställningsmaskiner (väv, trikå, flor, nålfilt). Nu har jag börjat gräva lite i vad som händer i riksdagshuset, det hade jag inte tid till när jag jobbade. Då förlitade jag mig på att politiker tänkte avskaffa kärnkraft, skatteväxla, utnyttja rationalisering till att minska tiden för lönearbete. Vi blev lovade 1980 att kärnkraften skulle fasas ut till 2010. Tänk vad många med mig som gick på den "visionen". Nu må arbetet vändas för att rädda vår livsmiljö och skippa konkurrens, köp, slit och släng!

Bloggintresserade