Vid Visjön i Oviksfjällen

lördag 12 juni 2010

Efter 17 juni?

Ska klimatet offras för kärnkraft och elintensiv industri?Tecknat av Riber Hansson

2 kommentarer:

  1. Det är intressant att du aldrig kör bil, Diana?

    SvaraRadera
  2. Svar till anonym, som undrar om jag kör bil. Jo jag bor ju på landet och kör bil, men jag byter inte bil stup i kvarten, utan vårdar den jag har, kör ganska lagligt fort, ibland långsammare om väglaget så fordrar.
    Bilden jag visar antyder dock att vi offrar livet på jorden för materiellt välstånd. Det var min tanke när jag såg bilden. Satir, alltså!

    SvaraRadera

Om mig

Mitt foto
Civilingenjör CTH M68. Nästan 25 år arbetade jag vid Volvo PV. M 68 står för Maskinteknik och examensår (29 februari) maskinteknik, där ingår studier av hållfasthetslära, korrosion, ångturbiner, ånggeneratorer, förbränningsmotorer, konstruktionsmaterial, även polymera. Mina specialämnen blev textila, material, konfektion, spinning, tygframställningsmaskiner (väv, trikå, flor, nålfilt). Nu har jag börjat gräva lite i vad som händer i riksdagshuset, det hade jag inte tid till när jag jobbade. Då förlitade jag mig på att politiker tänkte avskaffa kärnkraft, skatteväxla, utnyttja rationalisering till att minska tiden för lönearbete. Vi blev lovade 1980 att kärnkraften skulle fasas ut till 2010. Tänk vad många med mig som gick på den "visionen". Nu må arbetet vändas för att rädda vår livsmiljö och skippa konkurrens, köp, slit och släng!

Bloggintresserade