Vid Visjön i Oviksfjällen

onsdag 18 augusti 2010

E.On Sverige AB backar

E.ON Sverige AB har beslutat att inte längre använda sig av marknadsföringspåståendena "Dess stora fördel är att det är en helt koldioxidfri energikälla" eller andra påståenden av väsentligen samma art relaterat till kärnkraft.
Detta står i ett fax till Konsumentverket/KO daterat 18 augusti 2010. (Jag skrev i bloggen 1 dec om mångmiljonannonseringen, där E.ON påstod att kärnkraft var koldioxidfri.
Tack vare vakna kärnkraftmotståndare, blev annonsen anmäld.

Tack Paul Rimmerfors och Birgitta Ohlsson!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

Mitt foto
Civilingenjör CTH M68. Nästan 25 år arbetade jag vid Volvo PV. M 68 står för Maskinteknik och examensår (29 februari) maskinteknik, där ingår studier av hållfasthetslära, korrosion, ångturbiner, ånggeneratorer, förbränningsmotorer, konstruktionsmaterial, även polymera. Mina specialämnen blev textila, material, konfektion, spinning, tygframställningsmaskiner (väv, trikå, flor, nålfilt). Nu har jag börjat gräva lite i vad som händer i riksdagshuset, det hade jag inte tid till när jag jobbade. Då förlitade jag mig på att politiker tänkte avskaffa kärnkraft, skatteväxla, utnyttja rationalisering till att minska tiden för lönearbete. Vi blev lovade 1980 att kärnkraften skulle fasas ut till 2010. Tänk vad många med mig som gick på den "visionen". Nu må arbetet vändas för att rädda vår livsmiljö och skippa konkurrens, köp, slit och släng!

Bloggintresserade