Vid Visjön i Oviksfjällen

torsdag 12 maj 2011

Kärnkraftskramare annonserar

När jag publicerat min förra artikel dök det upp en annons från fmk.nu. Där får man inte kommentera. fmk har sitt säte vid Ringhals, alldeles för nära dessutom.
fmk anser att kärnkraft är klimatsmart och hävdar att utsläppen från Fukushima är överdrivna och mindre än de från Tjernobyl.
Nu vet ju ingen hur mycket Tjernobyl till slut släpper ut, utsläppen har ju inte slutat än. Fukushimas har just börjat och där är mängden bränsle större än i Tjernobyl.
Kärnkraft är en ständigt och evigt pågående olycka från laddning till nedläggning, från gruva till slutförvaring. Ingen kan stänga av radioaktivitet, ingen kan vänja sig eller bli resistent, det handlar inte om virus och bakterier.
Rättelse: Fel av mig ovan. mfk.nu ska det vara, miljövänner för kärnkraft. Janne Wallénius är med i den klubben!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

Mitt foto
Civilingenjör CTH M68. Nästan 25 år arbetade jag vid Volvo PV. M 68 står för Maskinteknik och examensår (29 februari) maskinteknik, där ingår studier av hållfasthetslära, korrosion, ångturbiner, ånggeneratorer, förbränningsmotorer, konstruktionsmaterial, även polymera. Mina specialämnen blev textila, material, konfektion, spinning, tygframställningsmaskiner (väv, trikå, flor, nålfilt). Nu har jag börjat gräva lite i vad som händer i riksdagshuset, det hade jag inte tid till när jag jobbade. Då förlitade jag mig på att politiker tänkte avskaffa kärnkraft, skatteväxla, utnyttja rationalisering till att minska tiden för lönearbete. Vi blev lovade 1980 att kärnkraften skulle fasas ut till 2010. Tänk vad många med mig som gick på den "visionen". Nu må arbetet vändas för att rädda vår livsmiljö och skippa konkurrens, köp, slit och släng!

Bloggintresserade