Vid Visjön i Oviksfjällen

tisdag 17 maj 2011

Somliga lär sig, dock inte den svenska riksdagen

Rapport 16 maj från Gordon Edwards, Canada: klyvningen har tagit fart igen i de utjänta kärnbränslet, som förvaras i reaktorbyggnaden. De mätningar som antyder detta gäller jod-131 och cesium-137, med halveringstider ca 6 dagar resp 30 år, halten jod-131 sjunker snabbt. Genom att analysera halterna av de båda ämnena kan tiden för deras ursprung beräknas.

Tysklands förbundskansler, Angela Merkel, har tillsatt en kommission med anledning av Fukushima Daiichis sammanbrott på grund av utebliven kylning. Kommissionen rekommenderar att de 7 reaktorer som stoppats aldrig ska startas igen och att resten ska avvecklas. Tyskland (80 miljoner invånare) har 'bara' 17 reaktorer, Vattenfall har del i tre av dem. Vattenfall har haft ansvar för driften av 2, Krümmel och Brunsbüttel, vilka stannade i juni 2007 på grund av transformatorbränder. Dessa två ingår i gruppen stoppade.

Tyskarna är så bra på att visa sitt missnöje med kärnkraft, där har vi mycket att lära. Företrädare för slavhandel i USA ansåg att förbud mot slaveri skulle vara slutet för USA. Det skriver Christian Azar i sin bok "Makten över klimatet".
Läs den!
Jag tror inte världen går under utan kärnkraft, jag tro säkert att alla högre arter av djur, dvs flercelliga, går under om vi inte får stopp på den.

Så här ser det ut när tyskarna demonstrerar:


Så här när vi gör det i Jämtland:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

Mitt foto
Civilingenjör CTH M68. Nästan 25 år arbetade jag vid Volvo PV. M 68 står för Maskinteknik och examensår (29 februari) maskinteknik, där ingår studier av hållfasthetslära, korrosion, ångturbiner, ånggeneratorer, förbränningsmotorer, konstruktionsmaterial, även polymera. Mina specialämnen blev textila, material, konfektion, spinning, tygframställningsmaskiner (väv, trikå, flor, nålfilt). Nu har jag börjat gräva lite i vad som händer i riksdagshuset, det hade jag inte tid till när jag jobbade. Då förlitade jag mig på att politiker tänkte avskaffa kärnkraft, skatteväxla, utnyttja rationalisering till att minska tiden för lönearbete. Vi blev lovade 1980 att kärnkraften skulle fasas ut till 2010. Tänk vad många med mig som gick på den "visionen". Nu må arbetet vändas för att rädda vår livsmiljö och skippa konkurrens, köp, slit och släng!

Bloggintresserade