Vid Visjön i Oviksfjällen

söndag 29 januari 2012

14000 dödade av Fukushimas utsläpp - i USA

Om nedfallet i USA, tvärs över Stilla Havet från Fukushima, fått sådana konsekvenser – hur ska det då inte vara för japanerna själva?
Amerikanska forskare har redovisat i International Journal of Health Services: Under 14 veckor inträffade 14000 dösdsafall, de flesta barn under 1 år.
I Japan stänger man ner, 54 reaktorer för 10 månader sedan, 10 reaktorer i november.
Tomas Kåberger, f d generaldirektör på energimyndigheten, arbetar nu i Japan.
"Reaktorer måste stängas innan de havererar".

Detta är ett sammandrag av en artikel av Hans Månsson ur tidningen GRUS&GULD. JAK ger ut den.
Läs hela artiklen här.

Man borde förstås utrymt större den av ön Honshu! Försök och sätt dig in i den tanken. Bara prefekturen Tokyo har 30 miljoner invånare. I stället ha man sopat problemen under mattan och det fortsätter man med. Olyckan kommer säkert att ha satt spår på hela norra halvan av vår jord. Modellerna man gjort visar inte nedfall av radioaktiva partiklar på södra halvan. Teoretiskt sett kan väl det stämma.

2 kommentarer:

  1. Tack för länkningen, Diana. Jag vill bara korrigera ett faktafel som förekom i artikeln. De amerikanska forskare som studerat hur många extra dödsfall som inträffat i USA till följd av Fukushima-katastrofen påstår inte att de flesta skulle vara barn under ett år. Vad de hävdar är att den största ökningen av dödligheten kan noteras i den gruppen, gentemot vad som skulle varit statistiskt förväntat. Uppgiften är nu rättad i blogginlägget. Se rättelsen här: http://www.grusoguld.se/postname/540

    SvaraRadera
  2. OK,tack för rättelsen!

    SvaraRadera

Om mig

Mitt foto
Civilingenjör CTH M68. Nästan 25 år arbetade jag vid Volvo PV. M 68 står för Maskinteknik och examensår (29 februari) maskinteknik, där ingår studier av hållfasthetslära, korrosion, ångturbiner, ånggeneratorer, förbränningsmotorer, konstruktionsmaterial, även polymera. Mina specialämnen blev textila, material, konfektion, spinning, tygframställningsmaskiner (väv, trikå, flor, nålfilt). Nu har jag börjat gräva lite i vad som händer i riksdagshuset, det hade jag inte tid till när jag jobbade. Då förlitade jag mig på att politiker tänkte avskaffa kärnkraft, skatteväxla, utnyttja rationalisering till att minska tiden för lönearbete. Vi blev lovade 1980 att kärnkraften skulle fasas ut till 2010. Tänk vad många med mig som gick på den "visionen". Nu må arbetet vändas för att rädda vår livsmiljö och skippa konkurrens, köp, slit och släng!

Bloggintresserade