Vid Visjön i Oviksfjällen

fredag 22 januari 2010

Surströmming är farligare än kärnkraftsavfall!

EU överväger att förbjuda surströmming på grund av att strömmingen innehåller för mycket PCB. För mänskligheten har tydligen surströmmingen blivit en större fara än det avfall och de utsläpp som kärnkraftsreaktorerna producerar. För några få företag i Sverige innebär detta förbud förstås nedläggning. Det säljs i världen, dvs i Sverige, 1 miljon burkar om året. Men har man 27 miljoner i avgångsvederlag, så producerar man gärna livsfarligt avfall med den borgerliga alliansregeringens uppmuntrande tillrop: mera, mera!

Hittar information på nätet om att strömming från Östersjön inte får säljas till övriga EU som människoföda på grund av höga halter av dioxiner. Vi människor är duktiga på att förstöra våra livsbetingelser. Sorgligt. Och fet fisk drar till sig miljögifterna, fet fisk som ska vara så nyttigt med Omega-3. Huva, ja! Är det inte dags att återvända till Sörgården, ta det lite lugnare och lukta på blommorna. Paradigmskifte helt 'enkelt'.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

Mitt foto
Civilingenjör CTH M68. Nästan 25 år arbetade jag vid Volvo PV. M 68 står för Maskinteknik och examensår (29 februari) maskinteknik, där ingår studier av hållfasthetslära, korrosion, ångturbiner, ånggeneratorer, förbränningsmotorer, konstruktionsmaterial, även polymera. Mina specialämnen blev textila, material, konfektion, spinning, tygframställningsmaskiner (väv, trikå, flor, nålfilt). Nu har jag börjat gräva lite i vad som händer i riksdagshuset, det hade jag inte tid till när jag jobbade. Då förlitade jag mig på att politiker tänkte avskaffa kärnkraft, skatteväxla, utnyttja rationalisering till att minska tiden för lönearbete. Vi blev lovade 1980 att kärnkraften skulle fasas ut till 2010. Tänk vad många med mig som gick på den "visionen". Nu må arbetet vändas för att rädda vår livsmiljö och skippa konkurrens, köp, slit och släng!

Bloggintresserade