Vid Visjön i Oviksfjällen

torsdag 31 mars 2011

Japanskt nedfall i Stockholm

Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, undersöker nedfall med känslig mätteknik, de vill se vilka isotoper det handlar om.
- Om en bonde plöjer i jorden i närheten av Tjernobyl, märker vi det om väderförhållandena är de rätta, säger Martin Goliath.
Läs mer här.

Kärnkraft är verkligen internationell, trots att de flesta länder inte har kärnkraft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Civilingenjör CTH M68. Nästan 25 år arbetade jag vid Volvo PV. M 68 står för Maskinteknik och examensår (29 februari) maskinteknik, där ingår studier av hållfasthetslära, korrosion, ångturbiner, ånggeneratorer, förbränningsmotorer, konstruktionsmaterial, även polymera. Mina specialämnen blev textila, material, konfektion, spinning, tygframställningsmaskiner (väv, trikå, flor, nålfilt). Nu har jag börjat gräva lite i vad som händer i riksdagshuset, det hade jag inte tid till när jag jobbade. Då förlitade jag mig på att politiker tänkte avskaffa kärnkraft, skatteväxla, utnyttja rationalisering till att minska tiden för lönearbete. Vi blev lovade 1980 att kärnkraften skulle fasas ut till 2010. Tänk vad många med mig som gick på den "visionen". Nu må arbetet vändas för att rädda vår livsmiljö och skippa konkurrens, köp, slit och släng!

Bloggintresserade