Vid Visjön i Oviksfjällen

måndag 28 mars 2011

Vem ska betala .... obegränsat ansvar?

Om en stat åtar sig att betala skadestånd efter en kärnkraftsolycka, när ägaren gått i konkurs, kan man undra hur det ska gå till och hur en stat ska ha råd. Försäkringar brukar inte gälla när naturkatastrofer, kärnkraftsolyckor eller krig är orsak. Vattenfall har delägarskap i 3 reaktorer i Tyskland, Krümmel, Brunsbüttel och Brokdorf. Krümmel har fått ett nytt företag som ansvarigt för driften, så det är inte Vattenfall längre. Just nu är den avstängd i tre månader.
Kärnkraft är ju verkligen en avsiktlig olycka, så den borde betraktas som kriminell.
Ett brott mot mänskligheten, massförstörelse. Eviga skador, vars storlek vi aldrig kommer att få reda på, än mindre göra något åt.

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Civilingenjör CTH M68. Nästan 25 år arbetade jag vid Volvo PV. M 68 står för Maskinteknik och examensår (29 februari) maskinteknik, där ingår studier av hållfasthetslära, korrosion, ångturbiner, ånggeneratorer, förbränningsmotorer, konstruktionsmaterial, även polymera. Mina specialämnen blev textila, material, konfektion, spinning, tygframställningsmaskiner (väv, trikå, flor, nålfilt). Nu har jag börjat gräva lite i vad som händer i riksdagshuset, det hade jag inte tid till när jag jobbade. Då förlitade jag mig på att politiker tänkte avskaffa kärnkraft, skatteväxla, utnyttja rationalisering till att minska tiden för lönearbete. Vi blev lovade 1980 att kärnkraften skulle fasas ut till 2010. Tänk vad många med mig som gick på den "visionen". Nu må arbetet vändas för att rädda vår livsmiljö och skippa konkurrens, köp, slit och släng!

Bloggintresserade