Vid Visjön i Oviksfjällen

torsdag 15 oktober 2009

Aitikgruva i Oviken

Om man skulle lägga en Aitik-gruva i Oviken, så skulle den täcka alla inmutningr i Södra Storsjöbygden utom de som ligger öster om sjön. Gustav Åkerblom nämnde i Radio Jämtland att Aitikgruvan går att jämföra med det projekt som CPM har.
Jag gick in på Google Earth och kollade Aitik från 8900 m höjd, gruvan fyllde då upp hela bilden (jag har wide screen). Sedan gick jag ner över Oviken på samma höjd. Då förstod jag.

1 kommentar:

  1. D måste ut till gemeneman hur bilden kommer att se ut...folk förstår inte innebörden förrns dom ser d på bild... Jättefin bild på dig, Leo å hästen....

    SvaraRadera

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Civilingenjör CTH M68. Nästan 25 år arbetade jag vid Volvo PV. M 68 står för Maskinteknik och examensår (29 februari) maskinteknik, där ingår studier av hållfasthetslära, korrosion, ångturbiner, ånggeneratorer, förbränningsmotorer, konstruktionsmaterial, även polymera. Mina specialämnen blev textila, material, konfektion, spinning, tygframställningsmaskiner (väv, trikå, flor, nålfilt). Nu har jag börjat gräva lite i vad som händer i riksdagshuset, det hade jag inte tid till när jag jobbade. Då förlitade jag mig på att politiker tänkte avskaffa kärnkraft, skatteväxla, utnyttja rationalisering till att minska tiden för lönearbete. Vi blev lovade 1980 att kärnkraften skulle fasas ut till 2010. Tänk vad många med mig som gick på den "visionen". Nu må arbetet vändas för att rädda vår livsmiljö och skippa konkurrens, köp, slit och släng!

Bloggintresserade