Vid Visjön i Oviksfjällen

onsdag 28 oktober 2009

Utbyggnad av kärnkraft ...

Ausbau von Mochovce verstößt klar gegen Menschenrechte
Utbyggnad av Mochovce är helt klart ett brott mot mänskliga rättigheter hävdar EU-parlamentariker Obermayr (FPÖ), Österrike.
Ja, det kan man ju hålla med om, eller det är ju på pricken vad det är!
Mycket om kärnkraft har det forskats sedan allt startade på 30-talet och som tog fart ordentligt under andra världskriget.
Man har lyckats tämja själva kärnprocessen, men där har det tagit stopp.
Två tredjedelar av all energin släpps ut i hav, sjöar ocg floder. Utsläpp av radioaktivt nersmutsade ämnen släpps ut i både vatten och luft. Jo det finns gränsvärden, men vem har satt dem och på vilka grunder?
Urangruvor kräver sina offer av människor och miljö. Avfallet ska förvaras skilt från allt liv i hundratusen år.
Avfallet från anrikningen, det s k utarmade uranet, används som vapen och spred/sprider U238 som damm i krigsområden, Kosovo, Gulfkriget, Irak, Afghanistan och Gazaremsan. Så klart de dör ju inte med en gång, de som drabbas av nedfallet, men vägen till döden kan bli en lång tid av sjukdom. De som dör meddetsamma är de som träffas av projektilerna. de förvandlas till sot.
Ruskigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Civilingenjör CTH M68. Nästan 25 år arbetade jag vid Volvo PV. M 68 står för Maskinteknik och examensår (29 februari) maskinteknik, där ingår studier av hållfasthetslära, korrosion, ångturbiner, ånggeneratorer, förbränningsmotorer, konstruktionsmaterial, även polymera. Mina specialämnen blev textila, material, konfektion, spinning, tygframställningsmaskiner (väv, trikå, flor, nålfilt). Nu har jag börjat gräva lite i vad som händer i riksdagshuset, det hade jag inte tid till när jag jobbade. Då förlitade jag mig på att politiker tänkte avskaffa kärnkraft, skatteväxla, utnyttja rationalisering till att minska tiden för lönearbete. Vi blev lovade 1980 att kärnkraften skulle fasas ut till 2010. Tänk vad många med mig som gick på den "visionen". Nu må arbetet vändas för att rädda vår livsmiljö och skippa konkurrens, köp, slit och släng!

Bloggintresserade