Vid Visjön i Oviksfjällen

lördag 24 oktober 2009

Skavlan fick också pris tidigt

Om ni missade Skavlan igår, så titta på reprisen på söndag förmiddag. Han har Auma Obama som gäst. Auma är Baracks syster, ni kanske inte läst hans första bok.
Alltså: det har hänt många under sedan jag blev vuxen, Berlinmuren, Sovjetunionens sammanbrott, Tysklands ening och inte minst en svart man blir president i USA, (som föddes på Hawaii, var skilsmässobarn i Indonesien, tonåring hos mormor på Hawaii, samhällsorganisatör i Chicago, antagen för studier på Harvard och har mellannamnet Hussein)
Då ska det väl inte vara så svårt att avsluta kärnkraftsparentesen!
Skavlan fick sitt pris tidigt och han var värd det. Jag tror att president Obama också är värd sitt pris, han har på 10 månader åstadkommit mer för fred andra gjort på åratal. Håller tummarna för honom.

1 kommentar:

  1. Förlåt, datum var veckan innan. se programmet på SVTPlay. Det finns till 16 nov.

    SvaraRadera

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Civilingenjör CTH M68. Nästan 25 år arbetade jag vid Volvo PV. M 68 står för Maskinteknik och examensår (29 februari) maskinteknik, där ingår studier av hållfasthetslära, korrosion, ångturbiner, ånggeneratorer, förbränningsmotorer, konstruktionsmaterial, även polymera. Mina specialämnen blev textila, material, konfektion, spinning, tygframställningsmaskiner (väv, trikå, flor, nålfilt). Nu har jag börjat gräva lite i vad som händer i riksdagshuset, det hade jag inte tid till när jag jobbade. Då förlitade jag mig på att politiker tänkte avskaffa kärnkraft, skatteväxla, utnyttja rationalisering till att minska tiden för lönearbete. Vi blev lovade 1980 att kärnkraften skulle fasas ut till 2010. Tänk vad många med mig som gick på den "visionen". Nu må arbetet vändas för att rädda vår livsmiljö och skippa konkurrens, köp, slit och släng!

Bloggintresserade