Vid Visjön i Oviksfjällen

tisdag 27 oktober 2009

Uran har kommit upp i riksmedia

Äntligen har riksmedia uppmärksammat debatterna om kärnkraft och uranprospektering. Intervjun i Studio 1 igår var givande.
Bergmästare Hedström hade återvänt till sitt mantra om att Sveriges miljölagar skulle inte tillåta uranbrytning. Varför då tillåta prospektering i bergarter innehållande uran av sådan halt att tillstånd för prospekteringsarbeten fordras av SSM? Det är fel på Minerallagen, där sitter problemet. Den må ju ändras av vår riksdag då. Även prospekteringsarbeten kan skada miljön. Såvitt jag vet ska borrkax tas om hand, vilket inte skett här i Oviken. Men vem bryr sig? Inte Länsstyrelsen i alla fall.
I LT fortsätter signaturerna Olaus och Brainman att sprida desinformation, undrar vem som betalar dem för det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Civilingenjör CTH M68. Nästan 25 år arbetade jag vid Volvo PV. M 68 står för Maskinteknik och examensår (29 februari) maskinteknik, där ingår studier av hållfasthetslära, korrosion, ångturbiner, ånggeneratorer, förbränningsmotorer, konstruktionsmaterial, även polymera. Mina specialämnen blev textila, material, konfektion, spinning, tygframställningsmaskiner (väv, trikå, flor, nålfilt). Nu har jag börjat gräva lite i vad som händer i riksdagshuset, det hade jag inte tid till när jag jobbade. Då förlitade jag mig på att politiker tänkte avskaffa kärnkraft, skatteväxla, utnyttja rationalisering till att minska tiden för lönearbete. Vi blev lovade 1980 att kärnkraften skulle fasas ut till 2010. Tänk vad många med mig som gick på den "visionen". Nu må arbetet vändas för att rädda vår livsmiljö och skippa konkurrens, köp, slit och släng!

Bloggintresserade