Vid Visjön i Oviksfjällen

onsdag 7 oktober 2009

Klimathotet - tänk om det inte är ...

Tänk om problemet med den stigande temperaturen inte beror på koldioxid och inte på solen, utan på att vi producerar för mycket energi totalt. Det kanske räcker att avskaffa kärnkraften och spara lite mer, så löser det sig. Kärnkraften producerar ju mest spillvärme och så lite el, den kan vi vara utan. Detta gäller alldeles särskilt Sverige. Här slösas det enormt.
Om vi återgår till dagsamhälle, vi är ju dagdjur, då skulle vi kunna släcka på nätterna överallt. Tjuvarna skulle vara lätta att överraska, för då måste de ha ficklampa ju.
Arbetstiden skulle anpassa efter årstiden, så att vi kan gå i ide på vintern, vi som bor långt norrut. På somrarna kan vi har lite längre pass.

1 kommentar:

  1. Håller fullständigt me...kan inte förstå varför folk har hur många lysen som helst på ute på natten...sen gnäller dom på höga lysräkningar m.m. Tjyven måste ju oxå se så d e ju bra för dom förstås...enklare...=)

    SvaraRadera

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Civilingenjör CTH M68. Nästan 25 år arbetade jag vid Volvo PV. M 68 står för Maskinteknik och examensår (29 februari) maskinteknik, där ingår studier av hållfasthetslära, korrosion, ångturbiner, ånggeneratorer, förbränningsmotorer, konstruktionsmaterial, även polymera. Mina specialämnen blev textila, material, konfektion, spinning, tygframställningsmaskiner (väv, trikå, flor, nålfilt). Nu har jag börjat gräva lite i vad som händer i riksdagshuset, det hade jag inte tid till när jag jobbade. Då förlitade jag mig på att politiker tänkte avskaffa kärnkraft, skatteväxla, utnyttja rationalisering till att minska tiden för lönearbete. Vi blev lovade 1980 att kärnkraften skulle fasas ut till 2010. Tänk vad många med mig som gick på den "visionen". Nu må arbetet vändas för att rädda vår livsmiljö och skippa konkurrens, köp, slit och släng!

Bloggintresserade