Vid Visjön i Oviksfjällen

onsdag 18 november 2009

Hannes Alfvén - ni som inte känner till honom - läs!

Hannes Alfvén levde mellan 1908 och 1995. 1970 fick han Nobelpris i fysik, det finaste av dem alla. Läs mer om honom på Wikipedia eller här
Han skrev en hel del böcker även populärvetenskapliga, bla a Kärnkraft Och Atombomber, som kom ut 1975.
Hannes Alfvén gjorde ett tankeexperiment om varför dinosaurierna försvann. De var ju stora och kunde slå ihjäl de samtida små däggdjuren med ett slag av stjärten, men däggdjuren var små, kvicka och smartare än dinosaurierna. Vi vet inte varför dinosaurierna dog ut men kanske däggdjuren åt upp deras ägg. Hur intelligenta är dagens människor? I fråga om kärnkraft, inte värst mycket intelligens där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Civilingenjör CTH M68. Nästan 25 år arbetade jag vid Volvo PV. M 68 står för Maskinteknik och examensår (29 februari) maskinteknik, där ingår studier av hållfasthetslära, korrosion, ångturbiner, ånggeneratorer, förbränningsmotorer, konstruktionsmaterial, även polymera. Mina specialämnen blev textila, material, konfektion, spinning, tygframställningsmaskiner (väv, trikå, flor, nålfilt). Nu har jag börjat gräva lite i vad som händer i riksdagshuset, det hade jag inte tid till när jag jobbade. Då förlitade jag mig på att politiker tänkte avskaffa kärnkraft, skatteväxla, utnyttja rationalisering till att minska tiden för lönearbete. Vi blev lovade 1980 att kärnkraften skulle fasas ut till 2010. Tänk vad många med mig som gick på den "visionen". Nu må arbetet vändas för att rädda vår livsmiljö och skippa konkurrens, köp, slit och släng!

Bloggintresserade