Vid Visjön i Oviksfjällen

onsdag 18 november 2009

Nej, årets svensk går inte ...

Reglerna för Årets Svensk har ändrats. Det är inte negativt längre. Men Maud Olofsson må ju avgå nu eller få sparken av sitt parti. Hon kan ju förstås byta parti och behålla sin plats i regeringen, det blir kanske billigare för skattebetalarna.

Klart är att regeringen inte skött sitt uppdrag att ge anvisningar till ledningen för Vattenfall AB i riktning mot satsning på uthållig energiframställning. I klimatkrisens tid är det en väldigt allvarlig försummelse. Ingen sparkning av Josefsson alltså och därmed ingen fallskärm. Han klarar sig säkert utan, jag kan tänka mig att lönen varit god. Något socialfall lär han inte bli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Civilingenjör CTH M68. Nästan 25 år arbetade jag vid Volvo PV. M 68 står för Maskinteknik och examensår (29 februari) maskinteknik, där ingår studier av hållfasthetslära, korrosion, ångturbiner, ånggeneratorer, förbränningsmotorer, konstruktionsmaterial, även polymera. Mina specialämnen blev textila, material, konfektion, spinning, tygframställningsmaskiner (väv, trikå, flor, nålfilt). Nu har jag börjat gräva lite i vad som händer i riksdagshuset, det hade jag inte tid till när jag jobbade. Då förlitade jag mig på att politiker tänkte avskaffa kärnkraft, skatteväxla, utnyttja rationalisering till att minska tiden för lönearbete. Vi blev lovade 1980 att kärnkraften skulle fasas ut till 2010. Tänk vad många med mig som gick på den "visionen". Nu må arbetet vändas för att rädda vår livsmiljö och skippa konkurrens, köp, slit och släng!

Bloggintresserade