Vid Visjön i Oviksfjällen

fredag 6 november 2009

Kärnkraften kan avvecklas!

Just nu går svensk kärnkraft på halvfart. 4 reaktorer står still, 2 går med reducerad effekt.
Jag hittade en prognos från Tyskland. Den anger att kärnkraftens roll är 0 redan om 30 år, som energiproducent alltså. Sedan återstår ju saneringen!
Vi har fortfarande en lag om att kärnkraften ska avvecklas, när det är möjligt.
Nu tycks tillfället ha kommit, lågkonjunktur och utslitna anläggningar. SSM bör kunna avgöra i vilken ordning de 4 krånglande reaktorerna ska stoppas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Civilingenjör CTH M68. Nästan 25 år arbetade jag vid Volvo PV. M 68 står för Maskinteknik och examensår (29 februari) maskinteknik, där ingår studier av hållfasthetslära, korrosion, ångturbiner, ånggeneratorer, förbränningsmotorer, konstruktionsmaterial, även polymera. Mina specialämnen blev textila, material, konfektion, spinning, tygframställningsmaskiner (väv, trikå, flor, nålfilt). Nu har jag börjat gräva lite i vad som händer i riksdagshuset, det hade jag inte tid till när jag jobbade. Då förlitade jag mig på att politiker tänkte avskaffa kärnkraft, skatteväxla, utnyttja rationalisering till att minska tiden för lönearbete. Vi blev lovade 1980 att kärnkraften skulle fasas ut till 2010. Tänk vad många med mig som gick på den "visionen". Nu må arbetet vändas för att rädda vår livsmiljö och skippa konkurrens, köp, slit och släng!

Bloggintresserade