Vid Visjön i Oviksfjällen

torsdag 12 november 2009

Toby Hall sände en länk

Toby var med på konferensen i Stockholm 17-18 okt. Han har skickat över en länk där man gratis kan ladda hem en skrift om situationen i USA och med förklaringar av allt som har med kärnkraft och kärnvapen att göra. Länken finns här.
Ett citat: The future looks rosy to those who are blind!
Antagligen hör Maud Olofsson till denna kategori, ja hela alliansen tycks det. Några av dem säger det högt, de vill ha kärnkraft.

Med tanke på hur Vattenfalls VD agerar, det är väl regeringen som bär ansvar för den panik som tydligen drabbat honom. (Bergmästarens uttalande kanske också härrör därifrån?) Det är väl dags att såga regeringen omgående, innan de kört in Sverige i evig kärnkraft! Vattenfall behöver en bättre regering och kanske också en bättre styrelse, som tillåter satsning på förnybara energikällor.
Jag tror faktiskt att regeringen redan insett kärnkraftens omöjlighet och helst vill slippa regera längre, nu när de trampat i klaveret åtskilliga gånger. De kan inte ta sig upp.
Motståndsrörelsen i Sverige är liten, men kommer att växa, i andra länder är det bättre ställt. Lite studiecirklar under våren som bygger på Hoffmans skrift, det vore bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Civilingenjör CTH M68. Nästan 25 år arbetade jag vid Volvo PV. M 68 står för Maskinteknik och examensår (29 februari) maskinteknik, där ingår studier av hållfasthetslära, korrosion, ångturbiner, ånggeneratorer, förbränningsmotorer, konstruktionsmaterial, även polymera. Mina specialämnen blev textila, material, konfektion, spinning, tygframställningsmaskiner (väv, trikå, flor, nålfilt). Nu har jag börjat gräva lite i vad som händer i riksdagshuset, det hade jag inte tid till när jag jobbade. Då förlitade jag mig på att politiker tänkte avskaffa kärnkraft, skatteväxla, utnyttja rationalisering till att minska tiden för lönearbete. Vi blev lovade 1980 att kärnkraften skulle fasas ut till 2010. Tänk vad många med mig som gick på den "visionen". Nu må arbetet vändas för att rädda vår livsmiljö och skippa konkurrens, köp, slit och släng!

Bloggintresserade